Nilofa Banana Milk

  • by

Berikutan jumlah aduan yang meningkat sepanjang minggu lalu, pakar bedah umum yang berpangkalan di UK, Dr Nur Amalina Che Bakri bersalaman dan memberinya dua sen mengenai perkara itu kerana dia menyeru Neelofa dan pasukannya untuk menjelaskan tuntutan mereka. Dr Nur Amalina berkata walaupun tidak ada yang salah dengan cuba menjual produknya, iklan yang mengiringi ia mengelirukan orang ramai. “Hi Neelofa, saya harap anda dan pasukan anda dapat menjelaskannya. Sudah tentu, tidak ada yang salah untuk menjual susu pisang, tetapi iklan itu agak mengelirukan, “tulis Dr Nur Amalina. “Saya yakin anda menyedari bahawa anda tidak dibenarkan mengiklankan atas manfaat kesihatan tuntutan, bolehkah anda jelaskan?”

Ramai pengguna telah mendakwa bahawa Neelofa bersalah mengecat atau memalsukan susu pisang Nilofa kerana mereka mengkritik kandungan nutrisi yang tinggi dan kandungan gula yang tinggi. “Ia adalah 9.2 gram jumlah gula per 100 mililiter, 5.6 gram gula ditambah setiap 100 mililiter,” tulis pengguna. “Jadi itulah 14.8 gram per 100 mililiter, bukankah lebih banyak gula daripada Coke atau Pepsi? Saya patut minum Pepsi sahaja. ” Pengguna media sosial telah menyatakan bahawa hampir mustahil minuman tersebut mempunyai manfaat kesihatan yang besar jika ia, sebenarnya, mempunyai kandungan gula yang tinggi dan tidak ada serat, ditambah pula dengan fakta bahawa tidak terdapat kesan pisang sebenarnya di dalamnya. Selepas melihat seorang doktor menimbulkan kebimbangan mengenai produk, lebih banyak pengguna media sosial telah menyertai hujah tersebut dan telah menyatakan kemarahan mereka dengan kaedah pengiklanan yang digunakan oleh selebriti.

Pengguna media sosial mengatakan bahawa kedua-duanya adalah mengecewakan dan mengecewakan untuk melihat selebriti seperti Neelofa lebih fokus pada aspek perniagaan perkara dan akan melakukan apa sahaja untuk mempromosikan produk NILOFA Banana Milk mereka, walaupun tuntutan tidak tepat. Pengguna menambah bahawa jenis pengiklanan dan pemasaran ini akan menjejaskan produk selebriti di masa depan, kerana pengguna akan kehilangan keyakinan terhadap produk mereka. “Pemasaran semacam ini tidak membantu. Tidak baik untuk masa depan jenama anda dan anda boleh kehilangan kepercayaan pelanggan anda, “tulis pengguna. Walaupun terdapat rasa kecewa terhadap beberapa pengguna dan pengguna media sosial, Neelofa dan pasukannya masih belum mengeluarkan kenyataan mengenai perkara itu.

Mahu dapatkan stok Nilofa Banana Milk? sila lawati http://www.nilofabananamilk.iklanbiz.com